Австралія поглибила санкції проти РФ за агресію щодо України

 

Уряд Австралії прийняв рішення продовжити фінансові санкцій проти громадян та компаній РФ, відповідальних за порушення суверенітету та територіальної цілісності України.
Про це повідомляє “Укрінформ”.

Згідно з рішенням Канберри, дію фінансових обмежень Австралії проти громадян та підприємств РФ, окупованого Криму та представників “ЛНР/ДНР” продовжено на наступні три роки, або до виконання Росією своїх зобов’язань в рамках Мінських угод.

Зазначається, що системність та принциповість позиції Австралії прослідковується у тому, що санкційний список було не просто перезатверджено, а оновлено та відкориговано у відповідності до санкційних списків інших країн.

Загалом під обмежувальні заходи австралійського уряду тепер потрапляють 48 підприємств та 153 особи, тобто у порівнянні з 2014 роком, коли санкції було введено вперше, фінансові обмеження торкнуться додатково 42 осіб та 12 компаній.
Трьох осіб, що померли в період з 2014 по 2017 роки, вилучено із списків.

“Австралія – країна цінностей. Вона завжди займала принципову позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Рішення уряду Австралії про продовження санкцій проти РФ – це не результат тиску, а продовження системного підходу, розуміння, що російська політика становить загрозу для цілого світу, в тому числі для Австралії”, – прокоментував рішення австралійського уряду посол України в Австралії Микола Кулініч.

Австралія схвалила перші санкції проти РФ у червні 2014 року, у вересні того ж року вони були поглиблені.
На відміну від ЄС, термін перегляду санкцій в Австралії охоплює не півріччя, а три роки.

Перелік обмежувальних заходів австралійського уряду розмішений на сайті МЗСіТ Австралії.

Читайте також:
Євросоюз продовжив санкції проти РФ ще на півроку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.