Морган Фріман назвав Путіна агентом КДБ, який веде війну проти США (ВІДЕО). У Кремлі відповіли

 

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков пояснив антипутінські заяви американського актора Моргана Фрімена, який знявся у промо-ролику проекту Committee to Investigate Russia, “емоційним перевантаженням”.

“Багато творчих людей легко стають жертвами емоційного перевантаження, не володіючи реальною інформацією про реальний стан справ”, – цитує Пєскова “Інтерфакс“.

“Вони стають жервами такої емоційної екзальтації, я б сказав, продовження маккартизму. З часом це минається”, – додав речник Путіна.

Судячи з його слів, у Кремлі не вважають серйозним відеоролик, в якому Фрімен називає нинішню ситуацію війною, оголошеною Росією на чолі зі “шпигуном КДБ” своєму головному ворогу – Сполученим Штатам Америки.

“Подібні заяви не ґрунтуються на реальній інформації, вони носять виключно емоційний характер”, – заявив Пєсков.

“Несерйозне” відео за участю 80-річного “оскароносця” Фрімена, просуває новостворений інтернет-проект Комітет з розслідування Росії(Committee to Investigate Russia), створений режисером Робом Рейнером та редактором журналу The Atlantic Девідом Фрумом.

На нас напали. Ми у стані війни.
Уявіть собі такий кіносценарій: колишній шпигун КДБ, розлючений розпадом своєї країни (СРСР – “Н”), планує помсту.
Скориставшись хаосом, він будує кар’єру в пострадянській Росії й стає президентом. Він встановлює авторитарний режим і переключає увагу на свого заклятого ворога – США.
Як справжній агент КДБ, він використовує кібервійська, щоб атакувати демократії по всьому світу.
Він використовує соцмережі для поширення пропаганди і брехні.
Він переконує людей у демократичних спільнотах не вірити ані ЗМІ, ані політикам, ані сусідам.
І він перемагає.
Цей шпигун – Володимир Путін.
І це – не кіносценарій“, – каже актор.

Фрімен наголошує, що влада США має зайнятися розслідуванням втручання Росії у вибори президента в 2016 році.

“Наш президент має відверто з нами поговорити і сказати нам правду. Треба, щоб він сів за стіл в Овальному кабінеті і сказав: «Дорогі американці, під час останніх виборів нас атакував російський уряд. Я закликав Конгрес та спецслужби використати усі можливі ресурси для проведення ретельного розслідування, щоб з’ясувати, як це насправді сталося»”, – заявив актор.

Він зауважив, що “вільний світ” розраховує на лідерство США.

“Упродовж 241 року наша демократія була прикладом та джерелом натхнення для всього світу. Ми заборгували перед хоробрими людьми, які боролися та гинули, захищаючи нашу велику націю та рятуючи демократію. Заради наших майбутніх поколінь ми маємо продовжити боротьбу”, – наголосив Фрімен, закликавши долучатися до “Комітету з розслідування Росії”.

Мета цього інтернет-проекту – дослідження причин і методів “невпинних атак Росії на американську дипломатію”.

У розділі “Ключові гравці” розміщений перелік людей, діяльність яких проект планує відстежувати у зв’язку з російським втручанням у вибори президента США 2016 року. Серед них – президент Росії Володимир Путін, його речник Дмитро Пєсков, міністри оборони та закордонних справ РФ Сергій Шойгу і Сергій Лавров, очільник “Роснафти” Ігор Сечін, олігарх Олег Дерипаска та інші.

Є й українці: колишній президент Віктор Янукович, олігарх Дмитро Фірташ та Костянтин Килимник – помічник американського політтехнолога Пола Манафорта, який працював на Януковича.

Сам Манафорт  також фігурує у списку – в його американській частині. Очолює її сам президент Дональд Трамп, якому втручання російських хакерів у виборчу систему США нібито й допомогло обійняти цей пост. Також у переліку є сини президента – Ерік і Дональд Трамп-молодший; його дочка Іванка та її чоловік Джаред Кушнер, віце-президент Майк Пенс, держсекретар США Рекс Тіллерсон, глава ЦРУ Майк Помпео та багато інших.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна