Україна розмістила єврооблігації на 3 мільярди доларів на 15 років

 

Україна розмістила єврооблігації на 3 мільярди доларів під 7,375% річних.
Про це в понеділок, 18 вересня, повідомили в уряді.

З вищевказаної суми близько 1,6 мільярда доларів передбачено на оплату викуплених бондів з погашенням в 2019 і 2020 роках.
У результаті чистий приріст держборгу від цієї операції становитиме близько 1,4 мільярда доларів.

Ці кошти надійдуть на рахунок міністерства фінансів 25 вересня поточного року.

Нові папери матимуть строк обігу до 25 вересня 2032 року.

Організаторами угоди виступають BNP Paribas, Goldman Sachs і JP Morgan.

За результатами тендерної пропозиції Міністерство фінансів одержало пропозицію дострокового викупу єврооблігацій-2019 на суму 1,16 мільярда доларів, єврооблігацій-2020 – на 415,15 мільйона доларів.

Президент Петро Порошенко у Нью-Йорку на зустрічі з інвесторами 18 вересня заявив, що Україна вийшла на ринок запозичень і залучила $3 млрд., “причому залучила на рекордний термін. Ніколи до цього Україна не залучала такого обсягу, ніколи не залучала на термін 15 років”, – сказав він.

“Віра в Україну, в успіх, віра в систему фінансову і в її економіку. У нас буде велика програма приватизації. Це дасть нам більше доступу до фінансів. Я дуже впевнений, що інвестор, який вирішить інвестувати в Україну, отримає прибуток. Сьогодні я гадаю, що дуже хороша ідея – це пустити Україну на свій ринок”, – сказав також президент.

Аналітики стверджують, що Київ обрав слушний час для виставлення євробондів, оскільки інвестори нині виявляють посилений інтерес до ризикованих інвестицій, пише інформагенція AFP.

Як відомо, на початку вересня міністерство фінансів оголосило про готовність викупити єврооблігації зі строком обігу до 2019 і 2020 років за рахунок випуску нових цінних паперів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна