Окупаційний прокурор у Криму вимагає для журналіста Семени три роки з відстрочкою

 

Російська окупаційна прокуратура просить суд призначити для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання на три роки.
Про це заявила прокурор Світлана Будинська на засіданні підконтрольного Кремлю Залізничного суду Сімферополя, повідомляє видання “Крим. Реалії”.

Вона також просить заборонити Семені займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

Читайте також:
Російський “Меморіал” визнав Миколу Семену політв’язнем

Як відомо, український журналіст з Криму Микола Семена звинувачується російською окупаційною владою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ.
У квітні 2016 року ФСБ Росії провела в його будинку обшук, а в травні того ж року йому було висунуто офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував на сайті “Крим. Реалії” статтю, яка порушує закони Росії. На даний час журналіст перебуває під підпискою про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на “вільне вираження думки”.

Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Міністерство закордонних справ України від 3 травня закликало російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, зокрема Миколи Семени.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна