США наклали санкції на дві українські авіакомпанії через Іран

 

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 11 компаній і фізичних осіб у зв’язку зі злочинною кіберактивністю Ірану.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну США, пише “Європейська правда“.

Санкції були запроваджені у зв’язку з підтримкою компаніями Корпусу вартових ісламської революції Ірану та осіб, причетних до злочинної кіберактивності, спрямованої проти США.

У санаційному переліку опинилися дві українські авіакомпанії “Dart Airlines” та “Хорс”.

У Мінфіні США пояснюють, що обидва перевізники допомагали підсанкційним авіакомпаніям Caspian Air і Al-Naser Airlines, пов’язаним із Корпусом вартових ісламської революції, у придбанні американських літаків та наборі екіпажу, а також надавали їм матеріальну підтримку.

Зазначається, що всі активи компаній на території США відтепер заблоковані, а юридичним і фізичним особам зі США заборонено вести з ними будь-які справи.

Читайте також:
Відповідь Ірану на санкції США: плюс півмільярда доларів на ракетну програму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна