Порошенко за підтримки Гайдар закликав Раду підтримати медреформу

 

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду прийняти закон про медичну реформу.

Про це він повідомив у понеділок, 11 вересня, на нараді з питань розвитку сільської медицини в Національному медичному університеті, передає “УП. Життя”.

“Національна рада реформ схвалила проект, і я хотів би звернутися з проханням до наших народних депутатів, причому не обов’язково з коаліції, для того, щоб ми доклали максимум зусиль, не затягували прийняття медичної реформи”, – заявив президент.

Порошенко додав, що якщо комусь щось не подобається у проекті, то “потрібно робити максимум, щоб це врахувати, але заморозити статус кво – це найгірше з будь-яких можливих рішень”.

Він зазначив, що в Україні на селі проживає 33% населення, тому нам потрібна окрема програма реформ сільської медицини.

“Лише 17% фельдшерсько-акушерських пунктів забезпечено транспортом. Не вистачає обладнання, ліків. У значній частині ФАПів немає персоналу”, – перерахував Порошенко.

Він додав, що програма реформ сільської медицини, яка вже розроблена, дає “відповіді на сучасні виклики”.

На сільську медицину буде направлено частину коштів, які зусиллями Генпрокуратури були вилучені в оточення колишніх керівників держави.

Також президент відзначив переваги системи телемедицини – однієї з новацій реформи.

“У кожному ФАПі, амбулаторії буде проведено широкосмуговий інтернет. Медпрацівник буде мати доступ для консультацій кращого фахівця – сімейного лікаря на рівні району, який дасть можливість вийти на спеціаліста включаючи доцентів”, – підкреслив глава держави.

Варта зазначити, що на заході з президентом своє бачення реформи сільської медицини представляла його радник, екс-заступник голови Одеської ОДА Марія Гайдар, яку розробляла її за дорученням Петра Порошенка. При цьому вона виступала українською мовою.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.