На лінії розмежування під Торецьком заново відремонтували водовід із Горлівки, – СЦКК

 

На Донеччині зусиллями української сторони Спільного центру координації і контролю вдруге за останні два тижні проведено ремонт ділянки пошкодженого водоводу “Горлівка-Торецьк”.
Про це повідомляє СЦКК на сторінці штабу АТО у “Фейсбуці”.

“Незважаючи на проведені аварійно-відновлювальні роботи 22-24 серпня цього року, які суттєво зменшили втрати води, на жаль, її витікання продовжилось.
До проведення робіт залучалися ремонтні бригади Часовоярського районного виробничого управління комунального підприємства “Компанії «Вода Донбасу»”. На нову заявку від підприємства були отримані гарантії безпеки на проведення робіт від ОРДО”, – ідеться в повідомленні 8 вересня.

Безпеку робіт забезпечували військовослужбовці української сторони СЦКК, спеціалісти ДСНС України, представники підрозділів цивільно-військового співробітництва, а також патрулі СММ ОБСЄ та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Впродовж трьох робочих днів ремонтні бригади знайшли понад 30 поривів на водоводі – трубі діаметром 900 мм. Після відкопування труби на поверхню були проведені необхідні зварювальні роботи, зазначили в центрі.

“Відновлення сталого водопостачання дозволило понад 35 тисячам мешканців Торецька та селищ в «сірій зоні» забути про жорсткий графік водопостачання (дві години на добу), який було запроваджено протягом останніх декількох місяців. Крім того, своєчасні аварійно-відновлювальні роботи водоводу підвищили спроможності міста якісніше підготуватися до осінньо-зимового періоду, а промисловим підприємствам Торецька та району – працювати у звичному робочому режимі”, – повідомили в СЦКК.

Українська сторона СЦКК висловила вдячність всім причетним сторонам, які доклали зусилля до забезпечення безпеки та організації аварійно-відновлювальних робіт у “сірій зоні”.

“Сподіваємося, що і в подальшому спільними зусиллями вдасться підтримувати екологічну безпеку регіону та відновлювати пошкоджену цивільну інфраструктуру Донбасу”, – додали в СЦКК.

Читайте також:
З обох боків лінії фронту між Горлівкою і Торецьком
ремонтують аварійний водогін

Зневоднений Донбас: проблеми з водопостачанням у зоні АТО
та спроби їх вирішення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна