Прокуратура оголосила підозру “Французу” Завдовєєву з “Легіону” “МНС ДНР”. БІОГРАФІЯ

 

Прокуратура Донецької області оголосила підозру командиру загону “Легіон” терористичної організації “ДНР”, позивний “Француз”, який є “депутатом” цього сепаратистського утворення.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначає “Новинарня“, зазначені посади обіймає громадянин України Завдовєєв Сергій Сергійович.

За даними прокуратури, чоловіку офіційно оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

“Під час досудового розслідування встановлено, що у серпні 2014 року уродженець м. Донецька добровільно вступив до складу терористичної організації “ДНР”, де став командиром незаконного збройного формування “отряд Легион” та отримав позивний “Француз”, – йдеться в повідомленні.

За час існування так званий “отряд Легион” під його керівництвом брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі Донецького аеропорту, поблизу міст Старобешеве, Дебальцеве, Логвинове, на території Шахтарського району Донецької області.

Крім того, в прокуратурі вказують, що у листопаді 2014 року “Француз” був обраний так званим “депутатом” від псевдополітичної сили “Донецька республіка”. У грудні того ж року його призначили “заступником голови комітету народної ради ДНР з охорони здоров’я, материнства та дитинства”, а у квітні 2016-го – головою так званої “тимчасової комісії народної ради ДНР”, яка займається питаннями передачі ринків “в державну власність”, за час роботи якої під контроль бойовиків перейшло майже 80 ринків.

Біографічна довідка

За офіційними даними, Сергій Завдовєєв (позивний “Француз”), народився 1 серпня 1982 року в місті Донецк. Випускник кафедри електрометалургії і конверторного виробництва фізико-металургійного факультету ДонНТУ (колишній ДПІ) 2004 року.
З весни 2014 року став командиром НЗФ “загін “Легіон”, який раніше входив в структуру НЗФ “Оплот”. Тепер батальйон формально входить до складу “МНС ДНР”. У середовищі бойовиків Завдовєєв має звання “полковник”.
За повідомленнями ЗМІ сепаратистів, Завдовєєв у період з 1998 по 2004 рік проходив службу у Французькому легіоні чи ПВК Légionétrangère.

Насправді в резюме Завдовєєва на сайті work.ua було зазначено, що у 2002-2003  рр. він працював менеджером з продажів у ТОВ “Інтервест” (роздрібна торгівля комп’ютерною та офісною технікою), у 2003-2008 рр. – регіональний директор ТОВ “МКС” (роздрібна торгівля комп’ютерною та офісною технікою), у 2008- 2010 рр. – заступник директора гіпермаркету ТОВ “Практікер Україна” (роздрібна торгівля будматеріалами, сантехніка, інструменти), у 2010-2013 рр. – комерційний директор ТОВ “Унітех” (виробництво і збут дитячих ігрових майданчиків і спортивних тренажерів).
Пошукач зазначав, що вільно володіє і російською, й українською мовою. Виховує двох доньок (2006 р.н.).

Читайте також:
СБУ оголосила підозру так званому “заступнику міністра доходів та зборів ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.