Водії на іноземних номерах озвучили можливий компроміс з урядом та оголосили протест безстроковим

 

Організатори акції “За доступне розмитнення кожному українцю” оголосили про її продовження в безстроковому режимі. Про це повідомив голова громадської організації “Авто євро сила” Олег Ярошевич.

“Будемо продовжувати акцію, поки не буде конструктивного вирішення питання”, – сказав він на прес-конференції в середу, 6 вересня, коментуючи подальші протести власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які заблокували урядовий квартал у Києві.

При цьому Ярошевич озвучив вимоги протестувальників, зазначивши, що їх зібралося в Києві близько 5 тисяч.

“Ми вимагаємо розробити законопроект уряду, гарантії від президента, як гаранта Конституції, а також гарантії незастосування тиску на власників транспортних засобів на єврономерах. У законопроекті має бути або єдиний збір для розмитнення авто, або потрібно залишити тільки ПДВ і мито. Тому що якщо брати соціально-політичний стан країни, то необхідно наповнювати бюджет”, – сказав він у коментарі УНІАН.

За словами Ярошевича, вчора відбулося позачергове засідання Кабміну, на якому запропонували залишити ПДВ і мито, а акциз скасувати.

“Ми хочемо європейського розмитнення для кожного українця. Ми запропонували уряду ціну розмитнення – 500 доларів. І чекаємо рішення. Вчора було зібрано позачергове засідання Кабміну, і ми чули пропозицію від уряду залишити ПДВ і мито, а акциз скасувати”, – зазначив Ярошевич.

При цьому він запевняє, що представники організації “Авто євро сила” готові сприяти поліції в пошуку машин на єврономерах.

“Зі свого боку ми зробимо максимально комфортною роботу поліції. Адже ми маємо велику базу таких машин, ми знаходимо вкрадені автомобілі і ті, що скоїли ДТП. Ми маємо цю базу, а держава не має”, – сказав він.

Нагадаємо, 6 вересня в Києві власники автомобілів з іноземною реєстрацією з різних регіонів України влаштували мітинг під Верховною Радою і перекрили рух вулицею Грушевського та інші вулиці в урядовому кварталі, вимагаючи лібералізації розмитнення таких авто.

Читайте також:
Верховну Раду заблокували тисячі автовласників на іноземних номерах. ФОТО

Під Києвом обстріляли машину лідера протестів автовласників
“на закордонних бляхах”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна