Уряд Німеччини фактично підтримав позицію МЗС України щодо миротворців на Донбасі

 

Уряд Німеччини вважає, що миротворчу місію на Донбасі немає сенсу погоджувати з бойовиками “ДНР/ЛНР”, і її слід розмістити на всій території ОРДЛО.
Про це, виступаючи перед журналістами в Берліні, заявила заступник офіційного представника уряду ФРН Ульріке Деммер, передає УНІАН.

За її словами, в разі відправки миротворчої місії ООН на Донбас “блакитні шоломи” потрібно буде розмістити на всій території конфлікту, а не тільки на лінії зіткнення.

Деммер зазначила, що поки неясно, чи вдасться досягти згоди щодо всіх деталей такої місії на Донбасі, але уряд ФРН однозначно не бачить підстав надавати в цьому питанні право голосу сепаратистам Донбасу.

“Це було б неприйнятним посиленням значення самопроголошеного керівництва так званих “народних республік”, – підкреслила представниця німецького уряду.

Як інформувала “Новинарня“, 5 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що розміщення миротворців ООН на Донбасі можливе, але вони можуть перебувати лише на лінії розмежування та діяти для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

Постпред РФ при ООН Василь Небензя повідомив, що у вівторок, 5 вересня, російська сторона направила проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі генсеку ООН та голові Ради Безпеки.

22 серпня президент Петро Порошенко заявив, що має намір у вересні представити на засіданні Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня постпред України при ООН Юрій Єльченко розповів, що Україна для розгляду в РБ може як узяти за основу російський проект, так і запропонувати власний.

Читайте також:
МЗС України відповіло на бачення Путіна щодо миротворців для Донбасу

Путін перевернув ідею Порошенка про миротворців на Донбасі “з ніг на голову”, – Геращенко

Глава німецького МЗС похвалив Путіна за ідею про миротворців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна