У Києві затримали п’ятьох поліцейських, які грабували пасажирів і “кришували” крадіїв. ФОТО

 

У ніч на 5 вересня правоохоронці затримали п’ятьох співробітників поліції за підозрою в грабуванні громадян у Києві.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

За інформацією слідства, затримані під час несення служби на території Центрального залізничного вокзалу під різними приводами доправляли в поліцейські приміщення громадян, які подорожували самостійно або перебували в нетверезому стані, незаконно застосовували до них спецзасоби (наручники, сльозогінний газ), фізичне насильство та грабували їх.

“Зазвичай здобиччю злочинців у погонах ставали гроші, мобільні телефони потерпілих та інші цінні речі”, – сказано в повідомленні.

На даний час встановлено причетність зловмисників до щонайменше 10 нападів на громадян, скоєних із березня по вересень 2017 року.

Крім того, зазначили в прокуратурі, в ході проведення негласних слідчих дій задокументовано факти “кришування вказаними поліцейськими кишенькових злодіїв з подальшим перерозподілом між собою коштів, викрадених у громадян”.

Затримання поліцейських “перевертнів” відбулося під час вчинення ними чергового пограбування громадянина на Центральному залізничному вокзалі столиці.

Затримували – слідчі прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції “за сприяння керівництва департаменту патрульної поліції на Центральному залізничному вокзалі м. Києва”.

Фото:

затримання поліцейських на Центральному зал вокзалі Києва _1 затримання поліцейських на Центральному зал вокзалі Києва _3 затримання поліцейських на Центральному зал вокзалі Києва _2
<
>

Усім затриманим правоохоронцям оголошено про підозру за ч. 2 ст. 365 (“перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними … діями”), ч. 2 ст. 186 (“грабіж, поєднаний з насильством…”) КК України.

Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посад. Слідство триває.

Читайте також:
У Києві СБУ затримала на хабарі 100 тис. слідчого поліції

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна