Кінець “перемир’я”? За добу 44 обстріли, б’ють міномети, є поранений

 

Минулої доби, 3 вересня, обстановка в районі проведення антитерористичної операції на Сході загострилася. Російсько-окупаційні угруповання не припиняли активні обстріли позицій ЗСУ на усіх напрямках. Загалом за добу незаконні збройні формування 44 рази обстрілювали українські опорні пункти, використовуючи в тому числі й важкі озброєння. З них 21 обстріл характеризується як “неприцільний”. За минулу добу один український військовий отримав поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку найбільша кількість вогневих провокацій противника зафіксована поблизу селища Зайцевого. Тут із 6-ї години ранку до 18:00 бандити сім разів обстрілювали наші позиції зі 120-міліметрового міномету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а ввечері – ще п’ять разів з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Також протягом доби під ворожим вогнем опинялись захисники Авдіївської промзони, шахти “Бутівка” та Майорська.

На Приморському напрямку бойовики з 0:00 до 18:00 тричі застосовували міномети калібру 120 міліметрів. Так, близько 6-ї ранку ворог випустив майже 20 мін калібру 120 мм по опорних пунктах сил АТО біля Гнутового й Талаківки. А близько 20-ї години терористи випустили п’ять 82-мм біля села Павлопіль.
Крім того, протягом доби злочинці били з великокаліберних кулеметів по позиціях ЗСУ неподалік Водяного та Павлополя, зі стрілецької зброї – біля Гнутового, Талаківки, Лебединського та Широкиного.
Один військовий отримав поранення в результаті гранатометного вогню противника на підступах до Мар’їнки.

На Луганському напрямку близько 21-ї години російські найманці, цинічно нехтуючи мирними домовленостями і цілеспрямовано наражаючи на небезпеку цивільне населення, зі стрілецької зброї обстріляли контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду Станиця Луганська.

“Незважаючи на повну готовність дати ворогу жорстку відповідь, не порушуючи мирних домовленостей, демонструючи стриманість заради миру, сили АТО вогонь у відповідь не відкривали. Цей факт вчергове підтвердив, що у даному районі бойовики не бажають дотримуватися режиму повного припинення вогню, який мав би розпочати процес «дзеркального» відведення військ”, – заявили в штабі АТО.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь. За попередні сім діб (26 серпня – 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат.

Читайте також:
Загиблі серпня: імена й обличчя 13 героїв

Хуг: “Шкільне перемир’я” порушується так само, як і попередні угоди про “тишу”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна