На півночі Польщі впав російський безпілотник

 

На півночі Польщі впав безпілотний літальний апарат із російськими написами.

Про це повідомляє Polsat News.

Інцидент стався приблизно за 30 км від кордону з Калінінградською областю Росії – неподалік від міста Кентшин. Дрон впав у приватне домоволодіння.

Як зазначив речник польської прикордонної служби Мирослав Александрович, у четвер, 31 серпня, справу щодо падіння безпілотника передали на розгляд окружної прокуратури в Ольштині.

“Зараз триває аналіз зібраного матеріалу, оцінка фактів і визначення юридичної кваліфікації події”, – коментує речник прокуратури Кшиштоф Стодольний.

За словами місцевих правоохоронців, на БПЛА були російські написи, однак досі невідомо, чи належав він збройним силам РФ, чи контрабандистам.

Польське радіо RMF.FM повідомило, що найімовірніше, це російський безпілотний розвідувальний апарат, а не цивільний дрон.
Також польські медіа припускають, що інцидент може бути пов’язаний із підготовкою російсько-білоруських навчань “Захід-2017”.

Наразі польські експерти, військові та цивільні спецслужби займаються вивченням апарата.

Читайте також:
В Авдіївці на городі знайшли російський безпілотник

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна