Український ас вразив публіку на авіапоказі в Польщі. ВІДЕО

 

Делегація Повітряних сил ЗС України повернулася на Батьківщину після участі в міжнародному авіаційному показі “International Airshow-2017” у Польщі.
Про це розповів на брифінгу 29 серпня речник Міноборони Максим Праута.

За його словами, в ході 12-хвилинної пілотажної програми в Радомі український військовий льотчик полковник Олександр Оксанченко показав 100 тисячам глядачів 23 фігури на винищувачі Су-27, серед яких петля Нестерова, дзвін, бойові розвороти, перевернутий політ, імітація заходу на посадку з шасі, проходи на малій та великій швидкостях.

“Програма виступу була складена так, щоб показати можливості літака-винищувача, його маневреність та професійний рівень військового льотчика, не виходячи за межі візуальної видимості. При цьому авіаційна техніка Повітряних сил ЗСУ відпрацювала безвідмовно”, – зазначив полковник Праута.

Він підкреслив, що по закінченню авіапоказу українська делегація отримала подяку від керівництва збройних сил Республіки Польща та місцевих органів самоврядування.

Пілотаж українських льотчиків у Польщі відзначив президент Петро Порошенко.
На його сторінці у ФБ 29 серпня з’явився допис із відео: “Наші льотчики вкотре показали клас на міжнародному авіаційному показі International Airshow-2017. Дякую 831-й бригаді тактичної авіації за майстерний виступ та гідне представлення України”.

Як інформує Польське радіо, міжнародний авіаційний показ International Airshow-2017 в Радомі фінішував 27 серпня. На землі і в повітрі можна було побачити понад 160 цивільних і військових літаків з 11 країн – Польщі, України, Чехії, Нідерландів, Італії, Румунії, Австрії, Німеччини, Литви, Латвії та США. Глядачі змогли побачити в дії загалом сім пілотажних команд, які продемонстрували фігури вищого пілотажу. Понад 20 годин авіапоказів включали також пілотаж вертольотів, дронів і дельтапланів.

Читайте також:
Українські військові льотчики здобули приз на авіашоу в Британії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна