Порошенко запропонував місії ОБСЄ працювати 24/7, а не лише з ранку до вечора

 

Українська сторона запропонувала патрулям ОБСЄ нести чергування біля лінії розмежування на Донбасі цілодобово, а не з 9-ї години ранку до 6-ї вечора. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час перебування на Донеччині в понеділок, 28 серпня.

На відкритті реконструйованої школи в Покровську президент розповів про свій нещодавній візит до міста Щастя та смт Станиця Луганська на Луганщині, де він зустрічався з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та “скоординував діяльність постійно діючої місії ОБСЄ в цих містах”.

“Нас не влаштовує, коли інспектори ОБСЄ приїхали о 9-й ранку і о 18:00 поїхали, а всю ніч обстрілюють”, – сказав Петро Порошенко.

Він повідомив, що ним було запропоновано, щоб цілодобово сім днів на тиждень на лінії зіткнення були присутні інспектори ОБСЄ задля забезпечення сталого припинення вогню, інформує прес-служба АП.

“Саме Україна висунула ініціативу щодо «шкільного перемир’я» – з 25 серпня оголосити жорстке припинення вогню”, – сказав Порошенко.
Він зазначив, що вже третю добу Збройні сили України не мають бойових втрат і майже немає обстрілів з важкого озброєння.

Глава держави висловив переконання, що завдяки підтримці країн-партнерів та активним діям української влади Україні вдасться досягти миру на Донбасі.

Раніше 28 серпня верховний головнокомандувач у Краматорську провів нараду з військовими щодо оперативної ситуації в зоні проведення АТО.

Читайте також:
СММ ОБСЄ зафіксувала зникнення з місць зберігання 14 РСЗВ бойовиків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна