Із “Динамо” – в “Боруссію”. Ярмоленко повторив рекорд трансферної вартості для українського футболіста

 

Півзахисник київського “Динамо” і збірної України Андрій Ярмоленко перейшов в дортмундську “Боруссію”.

27-річний футболіст підписав із німецьким топ-клубом контракт на чотири роки. Угода розрахована до 30 червня 2021 року, повідомляє сайт “чорно-жовтих”.

Українець виступатиме в Дортмунді під 9-м номером.

Раніше повідомлялося, що сума трансферу складе від близько 25 мільйонів євро. Bild і Transfermarket підтверджують цю цифру.

Таким чином, Андрій Ярмоленко повторив рекорд вартості трансферу українського футболіста в закордонний клуб (якщо сума відступних склала 25 млн. євро).
У 2009 році Дмитро Чигринський перейшов із “Шахтаря” в “Барселону” так само за 25 млн. євро. У 1999 році динамівець Андрій Шевченко обійшовся “Мілану” в 23 мл.

“Андрій є гравцем, за яким ми вже давно стежили, він є одним із найкращих гравців на рівні клубу та на міжнародному рівні в збірній України”, – заявив спортивний директор “джмелів” Міхаель Цорк, якого цитує сайт клубу.

“Я дійсно вдячний “Динамо” за те, що дав мені змогу реалізувати мою мрію та переїхати до одного з найбільших клубів Європи. Я працюватиму на всіх тренуваннях, щоб допомогти Дортмунду досягти своїх цілей”, – сказав Ярмоленко. 

Андрій замінить у складі “Боруссії” француза Усмана Дембеле, якого напередодні продали в “Барселону” за 105 млн. євро плюс бонуси.

Прийшовши з чернігівської “Десни” в 2006 році (тренер Дем’яненко називав його “хлопчик зі 130-го кілометру”), Андрій Ярмоленко провів за “Динамо” 339 матчів, у яких забив 137 голів, в тому числі 99 – в чемпіонаті України.
За збірну України зіграв 69 матчів, забив 29 м’ячів.

Як пишуть коментатори в соцмережах, президент клубу Ігор Суркіс, не пустивши “Динамо” на гру в Маріуполь 27 серпня, завадив Ярмоленку забити ювілейний 100-й гол в чемпіонатах України.

Відзначимо, що в чемпіонаті Німеччини виступають два українці – Євген Коноплянка (“Шальке-04” Гельзенкірхен) і Владлен Юрченко (“Байєр” Леверкузен).

Читайте також:
Клуб Ахметова продав свого найкращого футболіста в Китай за шалені гроші

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.