Хуг: Мінські угоди не дозволяють відповідати на обстріли

 

Мінські угоди не дозволяють ведення вогню у відповідь. Про це в інтерв’ю “Деловой столице” розповів перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Україні Александр Хуг.

Хуг зазначив, що в новинах неодноразово з’являлися заяви сторін, які воюють на Донбасі, що вони ведуть вогонь у відповідь.Але в Мінських угодах “немає жодного положення, яке б дозволяло вести вогонь у відповідь”, заявив хуг. Відповідно, це також є порушенням режиму припинення вогню.

За словами заступника голови місії, у разі, якщо стріляють обидві сторони протистояння, складно визначити, “хто почав стрілянину, а хто відповів”.

Хуг додав, що будь-яке ведення вогню на Донбасі має бути зупинено.

Нагадаємо, прес-центр штабу АТО заявив, що 27 серпня – у третій день “шкільного перемир’я” – українська сторона один раз відповіла на збройні провокації бойовиків, відкривши вогонь у відповідь.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна