Із прапорами й БРДМами. В патріотичному автопробігу на Донеччині взяли участь 60 місцевих авто. ФОТО

 

Військовослужбовці і військова техніка ОТУ “Донецьк” взяли участь у традиційному автопробігу, присвяченому Дням Державного Прапора та Незалежності України.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО.

“Бойові розвідувальні десантні машини, легка колісна техніка – загалом близько десятка одиниць. Прикрашені державною символікою з повними екіпажами, вони стали в голові великої колони цивільних автомобілів і мотоциклів.
За приблизними підрахунками, в дійстві взяли участь близько шести десятків приватних автомобілів”, – ідеться в повідомленні 26 серпня.

Загалом протягом дня автоколона проїхала 250 кілометрів прифронтовими дорогами Донбасу.

Стартував автопробіг у Покровську (кол. Червоноармійськ), за 50 кілометрів від тимчасово окупованого російськими військами Донецька.

“Було вирішено збільшити маршрут по цьому важливому місту, адже велетенська колона автомобілів з жовто-блакитними прапорами, що проїхала з звуковими сигналами по вулицях Покровська, не лише підтримала патріотів України, але й дала чіткий сигнал кремлівським «ідейним агентам» про те, що ідея окупації Донбасу остаточно зірвана”, – зазначили в штабі.

Далі автоколона вирушила до селища Первомайськ, де біля остова танка, який підірвався на міні під час визволення України від російської окупації, учасники автопробігу відслужили панахиду та поклали квіти.

Також автомобілісти вшанували пам’ять загиблих захисників України в населених пунктах Карлівка та Уманське.

За словами одного з організаторів автопробігу Марії Давиденко, з року в рік все більше людей вітають автопробіг у селах і містах регіону. Та й охочих взяти участь стає більше.

Перший такий автопробіг патріоти Україну на Донбасі провели ще у 2014 році. Не злякавшись погроз бойовиків “ДНР/ЛНР”, вони з державними прапорами проїхали містами, які фактично захопили сепаратисти і російські терористи.

“Це значно підтримало українців і підірвало головний напрям пропаганди окупантів – безапеляційний вибір мешканців українського сходу”, – зазначили у штабі.

Фото: прес-центр штабу АТО

Читайте також:
Замість шахти “Росія” – “Котляревська”. Жебрівський вітає з Днем шахтаря

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна