За навчаннями “Захід-2017” у Білорусі стежитимуть українські верифікатори

 

Для спостереження за військовими навчаннями “Захід-2017” до Білорусі відбудуть два українські верифікатори.
Про це повідомило управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України.

“Українська сторона підтверджує факт запрошення представників України для спостереження за ходом військових навчань «Захід 2017», які мають відбутися на території республіки Білорусь за участю військ Російської Федерації. Як повідомляє Управління верифікації Генерального штабу ЗС України, на запрошення білоруської сторони в період з 16 по 20 вересня за ходом навчань спостерігатимуть два українські верифікатори”, – йдеться в прес-релізі 23 серпня.

Зазначається, що двох представників ЗСУ Білорусь запросила відповідно до положень Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

Окрім України, запрошення до спостереження за навчаннями “Захід-2017” отримали Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Швеція та Естонія.

Нагадаємо, українське військове керівництво неодноразово висловлювало припущення, що масштабні навчання ЗС Росії й Білорусі “Захід-2017” можуть становити загрозу не лише для України.

Читайте також:
Росія використовує навчання “Захід-2017”
для прикриття перекидання бронетанкових груп, – ЗМІ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна