Доба АТО: 25 обстрілів, поранені – під Авдіївкою, Водяним, Кримським

 

За минулу добу, 18 серпня, незаконні збройні формування 25 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. В ході бойових дій троє українських воїнів отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Донецький напрямок. Епіцентром протистояння на Сході і далі залишається Авдіївська промзона. Протягом доби бойовики “ДНР” сім разів обстрілювали українські позиції біля Авдіївки з мінометів різних калібрів, танка, гранатометів і стрілецької зброї .
Вогнем у відповідь українські бійці жорстко придушували активність противника. У ході одного з таких протистоянь один український військовий отримав поранення.
Крім того, до 18:00 під ворожим вогнем двічі опинялись позиції сил АТО неподалік селища Зайцеве та тричі – на шахті “Бутівка”.

На Маріупольському напрямку бойовики “ДНР” застосовували міномети на підступах до Мар’їнки. Із 82-міліметового міномета та великокаліберних кулеметів ворог ввечері майже годину бив по наших укріпленнях на підступах до Чермалика. Крім того, наприкінці доби, під ворожим вогнем опинились українські позиції неподалік від Павлополя, Лебединського, Широкиного. А внаслідок обстрілу нашого опорного пункту у районі Водяного ще один український захисник отримав поранення.

На Луганському напрямку з початку доби бандити протягом години випустили понад 60 мін калібру 82 мм по спостережному пункту ЗСУ неподалік від Кримського. У відповідь українські бійці накрили противника щільним вогнем із гранатометів та великокаліберних кулеметів. У результаті цього протистояння один наш боєць отримав поранення.
Увечері на цьому напрямку було відносно спокійно. Проте і тут бойовики “ЛНР” використовували стрілецьку зброю і гранатомети – неподалік Новозванівки та Новоолександрівки.

Читайте також:
В “ЛДНР” застосовують тактику випаленої землі
й звинувачують у ній українську сторону, – СЦКК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна