Доба АТО: 27 обстрілів, двоє поранених

 

За минулу добу, 17 серпня, незаконні збройні формування 27 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Двоє українських військових отримали поранення. Майже на всі вогневі провокації сили АТО відповідали щільним вогнем на ураження противника.
Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

“У районі проведення АТО, наприкінці минулої доби інтенсивність обстрілів українських позицій з боку російсько-окупаційних угруповань не зменшувалась.
Як і декілька днів поспіль, основна активність ворога фіксувалась у районі Авдіївської промзони”, – сказано в повідомленні.

Донецький напрямок. У районі Авдіївської промзони противник загалом дев’ять разів за добу відкривав вогонь по наших опорних пунктах з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, двічі під ворожим вогнем опиниляся українські опорні пункти неподалік Новоселівки Другої і Зайцевого.

На Луганському напрямку ворог відкривав вогонь на підступах до Кримського, Станиці Луганської, Новоолександрівки, Новотошківського. У результаті обстрілу з гранатомета наших укріплень у районі Троїцького, один український боєць отримав поранення.

На Маріупольському напрямку на підступах до Старогнатівки ворог застосовував танк та випустив 14 мін калібру 120 і 82 мм. Поблизу Широкиного бойовики застосовували міномет калібру 82 міліметри.

“Також варто додати, що, за нашою оперативною інформацією, за останні тижні ворог несе значні втрати у живій силі. Однак ватажки бандитів постійно приховують факти загибелі кадрових російських військових. Для цього всьому персоналу медичних закладів доведений наказ – приймати поранених і загиблих росіян тільки в цивільному одязі і реєструвати їх як місцеве населення”, – зазначили в штабі АТО.

Читайте про попередню добу:
АТО: 35 обстрілів, під Авдіївкою загинув боєць

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна