Із психічним розладом повернувся додому 19-річний українець, який випадково доплив до Криму на матраці

 

Повернувся додому 19-річний Михайло Дорошенко, якого російські прикордонники виявили на березі окупованого Криму після триденного перебування у відкритому морі без питної води та інших засобів існування. Однак через тиждень хлопець опинився в лікарні з діагнозом “психічний розлад”.
Про це йдеться в матеріалі “Крим.Реалії“.

Михайло працював охоронцем у Лазурному в Херсонській області, вечері заснув на батуті й опинився у відкритому морі, не маючи змоги дістатися берега.

На курорт студент Херсонського морського коледжу приїхав підзаробити, але, за словами представника фірми-роботодавця, новий співробітник швидко втомився й вже до кінця дня здав форму ‒ на тому співпраця нібито була закінчена.

Сам Михайло розповів, що кликав на допомогу, коли повз пропливав корабель.

В окупованому Криму Михайла доправили до центральної районної лікарні смт Чорноморське. Там його стан назвали близьким до задовільного.

Про порятунок сина сім’ї Дорошенків повідомили російські спецслужби.

На материкову частину України Михайло добирався приблизно тиждень через Донбас (бо, зазначається, Михайло потрапив на анексований РФ півострів неофіційно, тож перетнути адмінкордон у бік Херсонської області нібито не зміг би).
У Держприкордонслужбі України пояснили, що передавати херсонця можна було тільки через посередництво Генерального консульства України (найближче до Криму розташоване в російському Ростові-на-Дону).

Кордон вдалося перетнути в Луганській області через підконтрольний Україні пункт “Мілове”. Уже тоді поведінка Михайла сильно турбувала матір. “Він і до водіїв чіплявся, і маршрутки зупиняв, було важко автобусами їхати. У мене було одне в голові ‒ як би його довезти. Він і вибігав з автобуса, ловили ми його, я людей просила, кричала, щоб мене не кинули посеред дороги”, ‒ згадує Оксана Кустова.

Через Харків і Дніпро мама з сином дісталися до Херсона. Весь цей час, як каже Оксана, Михайло практично не спав, у нього боліла голова і трималася температура. У Херсоні відвідали районну лікарню, де хлопця оглянули лікарі, виписали заспокійливе й відпустили додому.
Пізніше родина відвезла юнака у Зеленівку до рідних, але там хлопець не залишився ‒ майже відразу вирушив у Херсон до бабусі з дідусем. У родичів він поводився неспокійно. Серед ночі одягався і просив ключі від машини, якої в нього немає. Свої вчинки Михайло пояснював тим, що зібрався Києва, де у нього будинок. Але родичі розповіли, що у столиці він ніколи не був. Юнака забрали по швидкій, пізніше лікарі озвучили матері діагноз сина ‒ “психічний розлад”. Михайло перебуває в Херсонській міській клінічній лікарні.

Читайте також:
У Криму виявили знесиленого українця, який приплив із Херсонщини
на надувному батуті, – росЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна