СБУ видворила з України журналістку через сюжет про “Бандерштат”. ВІДЕО

 

У ніч на 15 серпня Служба безпеки України видворила з території України російську журналістку телеканалу “Россия 1” Тамару Нерсесьян, яка днями зняла сюжет про фестиваль “Бандерштат” у Луцьку.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-секретаря СБУ Олену Гітлянську.

“Так, сьогодні вночі [видворили] із забороною в’їзду”, – сказала Гітлянська.

ОНОВЛЕНО. Пізніше на своїй сторінці у “Фейсбуці” речниця зазначила: “СБУ примусово повернула на територію РФ російську пропагандистку Тамару Нерсесьян і заборонила їй в’їзд на три роки”.

Гітлянська наголосила, що Тамара Нерсесьян діяла на шкоду національним інтересам України.

28-річна громадянка Росії, журналістка Тамара Нерсесьян на початку серпня побувала в Києві, Луцьку й інших містах України разом з оператором Андрієм Потаповим.
Після 4-хвилинного прайм-таймового сюжету каналу “Росія 1” Нерсесьян була внесена в базу “Миротворець”.

У сюжеті йшлося про розгул націоналізму й неонацизму в Україні, прославляння прислужників Гітлера на фестивалі “Бандерштат”, який фінансують держава й фонд Сороса, нібито масове знищення УПА поляків і євреїв на Волині в часи Другої світової війни, нинішні українські каральні війська тощо.

Одним із коментаторів Нерсесьян у Луцьку виступив “голова Волинського відділення Антифашистського комітету України” Олександр Кононович.

Як відомо, Нерсесьян раніше неодноразово виступала автором пропагандистських сюжетів на українську тематику.

Читайте також:
Українські журналісти виправдовуються,
знявши маніпулятивний сюжет для Russia Today

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна