У Костянтинівці затримали екс-бойовика “ДНР”

 

Поліцейські у місті Костянтинівка Донецької області затримали 37-річного бойовика так званої “1-ї Слов’янської бригади ДНР”.
Про це повідомляє Костянтинівське відділення поліції.

В повідомленні йдеться, що чоловік вступив до лав терористів навесні 2014 року. Спочатку він зі своїми товаришами на автомобілі “Газель” розвозив продукти на блокпости бойовиків, потім, отримавши автомат “Калашникова”, став охоронцем.
Протягом декількох днів він виїхав до окупованого Донецька. “Там, отримавши посаду в мотострілецькому батальйоні “1-ї Слов’янської бригади”, ручний кулемет та форму російського зразка, чоловік разом з іншими проходив тренування на околицях Донецька біля териконів”, – йдеться в повідомленні.

У батальйоні на той момент була важка техніка – БТР, БМП, вантажний автомобіль та декілька автобусів. Періодично після тренувань бойовики спрямовувались на бойові позиції.

“Отримавши травму та пройшовши лікування, бойовик прийшов до висновку, що служити терористам більше не бажає і виїхав з окупованої території до рідного міста. Але сховатися від правосуддя та уникнути покарання за скоєний злочин найманцю не вдалося”, – повідомили у поліції.

Мешканця Костянтинівки підозрюють у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу (“створення незаконних збройних формування та участь в них”). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Читайте також:
У Мар’їнці затримали бойовика батальйону “ДНР” “Чорна сотня”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна