Доба АТО: 31 обстріл, троє поранених бійців ЗСУ. Противник зменшив калібр

 

За минулу добу, 5 серпня, бойовики на Сході 31 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Троє українських воїнів отримали бойові поранення, повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції.

“Доба в районі проведення АТО завершилась певним зменшенням активності російсько-окупаційних угруповань. На відміну від попередніх днів, противник не застосовував озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів. Проте до повної тиші на Донбасі ще дуже далеко. Так, ввечері і вночі бойовики чотири рази відкривали вогонь з мінометів калібру 82 міліметри, великокаліберних кулеметів, гранатометів по наших позиціях на підступах до Авдіївки”, – сказано у зведенні.

З цієї ж зброї НЗФ тричі били по шахті “Бутівка”. Також наприкінці доби під обстріли незаконних збройних формувань потрапили сили АТО в Опитному та Пісках.

Близько 22-ї години один український військовий отримав поранення внаслідок обстрілу нашого опорного пункту в селищі Луганське (Світлодарська дуга, Донецький напрямок).

На Маріупольському напрямку було більш спокійно. Проте і тут ворог зі стрілецької зброї невдало намагався спровокувати українських захисників неподалік Широкиного та Водяного.

На Луганському напрямку близько 19-ї години озброєні бандити випустили щонайменше 12 мін калібру 82 міліметри по опорному пункту ЗСУ в Кримському. Внаслідок цього обстрілу двоє бійців отримали поранення.
Ворожий обстріл вівся зі сторони тимчасово-окупованої території в районі села Жолобок.

“Під час обстрілу українських позицій городяни іншого міста, Сентянівка, що розташоване на тимчасовій окупованій території, святкували чергову річницю з дня його заснування.
Попередньо, для безпечного святкування даного заходу, лідери НЗФ запросили в Української сторони СЦКК режим «тиші».
Як з’ясувалося, нехтуючи усіма моральними принципами, щодо відкриття вогню, бойовики самі ж його зухвало порушили.
Українські захисники відкрили адекватний вогонь у відповідь. Через певний час противник припинив ворожий обстріл”, – розповіли у штабі АТО.

“Варто відзначити, що вчора практично на кожну вогневу провокацію ворога сили АТО відкривали щільний вогонь у відповідь. Суворо дотримуючись Мінських домовленостей, українські військові вкотре довели ворогу, що на кожен обстріл позицій сил АТО бандити отримують асиметричну відповідь, яка нерідко множиться удвічі”, – повідомили у штабі.

Читайте також:
Доплата за першу лінію АТО збільшена до 10 тис. грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна