СЦКК попереджає про провокації бойовиків перед засіданням ТКГ

 

Бойовики ОРДЛО готують нові провокації для дискредитації Збройних сил України напередодні чергового раунду переговорів у Мінську.
Про це йдеться в заяві української сторони Спільного центру координації і контролю (СЦКК), оприлюдненій прес-центром штабу АТО.

“Українська сторона СЦКК констатує, що напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України ЗМІ ОРДО та ОРЛО оприлюднили вже традиційний стандартний набір фальсифікацій, який їхні представники мають намір оголосити 2 серпня в Мінську”, – сказано в повідомленні.

Зокрема, проросійські терористи стверджують, що українські військові нібито планують до 2 серпня обстріляти низку підконтрольних уряду населених пунктів.

Крім того, бойовики поширюють неправдиву інформацію про нібито збільшення числа обстрілу окупованих територій підрозділами ЗСУ.

“Після таких “анонсів”, як свідчать наслідки минулих подібних заяв, НЗФ ОРДО досить часто обстрілювали Авдіївку, Мар’їнку і Красногорівку, а підконтрольні їм ЗМІ висловлювали “обурення” діями ЗСУ. Цілком ймовірно, що і цього разу ситуація розвиватиметься саме за подібним сценарієм”, – зазначили в Центрі.

В СЦКК додали, що в той же час бойовики ОРДЛО регулярно перешкоджають представникам СММ ОБСЄ виконувати свої завдання по моніторингу дотримання режиму припинення вогню.

Читайте також:
СЦКК завчасно попереджала про інспірований теракт у Луганську.
Це може бути початок ескалації

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна