Саакашвілі хоче приїхати в Україну на суд і готовий взяти назад слова про “боягуза-Порошенка”

 

Колишній президент Грузії й голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі збирається особисто взяти участь у слуханнях за своїм (майбутнім) позовом щодо позбавлення його українського громадянства.

Про це він заявив під час відео-конференції сьогодні, 1 серпня, відповідаючи на запитання журналістів, пише “Українська правда“.

“Я намагатимуся приїхати [в Україну], щоб брати участь в цьому суді, щоб надати суду докази і подивитися, що в них є. Я буду доводити свою правоту”, – сказав Саакашвілі, який, нагадаємо, зараз перебуває у США.

Він також запевнив, що заповнював анкету на отримання громадянства правильно, відповідно до чинного законодавства. А той документ, який опублікували в інтернеті, назвав фейком.

За словами Саакашвілі, порушена проти нього в Грузії кримінальна справа, через яку його позбавили українського громадянства, стосується придбання вінка на похорон Вацлава Гавела.

“Сказали, що є нові якісь справи. Так, є, – що Вацлаву Гавелу ми надсилали вінок ціною 500 євро. Ось це нове звинувачення”, – заявив Саакашвілі.

“Кажуть, що в мене тяжкі звинувачення? Що саме, що купили 5 піджаків? Це все висмоктано з пальця”, – додав він.

Екс-глава Одещини також висловив переконання, що позбавивши його українського громадянства, президент Петро Порошенко тим сами визнав його сильним суперником.

“Усі все розуміють, усі ці розмови, що Саакашвілі не мав підтримки… Якщо я не мав підтримки, то чому в мене забрали громадянство, коли мене фізично не було в Києві? Те, що зробив Порошенко – це означає, що він визнав в мені сильного суперника”, – заявив Саакашвілі.

Він також стверджує, що при наданні громадянства Порошенко знав про всі його кримінальні переслідування в Грузії.

“Коли мені надавали громадянство, він прекрасно знав про всі аспекти. Ми з ним свого часу все обговорювали”, – зазначив колишній грузинський президент.

Саакашвілі зазначив, що збирається повернутися в Україну, де на осінь запланована мобілізаця політичних сил.

“Я опираюся на наших активістів. Я повернуся в Україну. Коли буду повертатися, я заявлю публічно. У нас мобілізація на осінь, ми реально дуже активно до цього готуємося, у нас пішло реальне об’єднання демократичних сил”, – повідомив екс-президент.

У мене немає жодних амбіцій, я не хочу бути президентом чи кимось іншим, мені не потрібні посади. Я ідеальна кандидатура, щоб підтримати об’єднання – у мене амбіція змінити політичний клас“, – заявив Саакашвілі.

І пообіцяв “взяти назад” свої слова про боягузтво Порошенка, якщо той поверне йому українське громадянство.

“Якщо Порошенко мене не боїться, то нехай поверне мені громадянство, дасть можливість тут висловлюватися. Тоді я візьму свої слова назад, що він боягуз”, – сказав політик.

Як писала “Новинарня“, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко “припинив” українське громадянство екс-голови Одеської ОДА, екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі, на підставі рішень ДМСУ і комісії з питань громадянства при президенті.
За даними ЗМІ, підставою для позбавлення громадянства України Саакашвілі став той факт, що при набутті українського паспорта в травні 2015 року він вказав в анкеті недостовірні дані про відсутність кримінальних справ проти нього. Насправді в Грузії проти екс-президента розслідується кілька кримінальних проваджень.
Громадянства Грузії Саакашвілі позбавили в грудні 2015 року – через набуття ним громадянства України.

Читайте також:

Прикордонники не впустять Саакашвілі. Він обіцяє знайти спосіб, щоб в’їхати в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна