У Чернівцях вручили ордени “За оборону Луганського аеропорту”

 

У Чернівцях 30 липня вшанували захисників Луганського аеропорту, які в 2014 році перебували 146 днів в облозі та героїчно вийшли з оточення.

79 бійців 80-ї десантно-штурмової бригади отримали ордени “За оборону Луганського аеропорту”.

“Нагорода – недержавна, започаткована колишніми військовими та волонтерами. Утім, для бійців, що брали участь у боях за летовище, вона не менш важлива за державні”, – повідомляє ТСН.

“Було спекотно, плюс 36. Води не було. Там конкретно побачили, що таке “Град”. Потім і не тільки “Град” – танки тощо. Довелося нашим же артилеристам стріляти з тилу по нашому ж блокпосту”, – згадує події липня-серпня 2014-го учасник оборони Луганського аеропорту Олександр Гранкін.

Нагороду “За оборону Луганського аеропорту” започаткували торік волонтери та колишні військові-десантники. Її вручають захисникам летовища за мужність і героїзм.

Зображення зруйнованого терміналу на ордені нагадує про запеклі бої за летовище та загиблих товаришів.

Як відомо, впродовж 146 днів захисники Луганського аеропорту утримували цей важливий стратегічний об’єкт, тривалий час перебували там в оточенні.
Українські військові залишили його тільки тоді, коли російсько-сепаратистські сили перетворили аеропорт в руїни потужними обстрілами.
Одним із трагічних епізодів оборони стало збиття бойовиками “ЛНР” літака Іл-76. Тоді ж, загинули всі 49 українських військових, які перебували на борту літака.

Читайте також:
Справа про збитий під Луганськом Іл-76:
генерала Назарова засудили до 7 років в’язниці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна