Штаб АТО показав російську зброю, захоплену в бою під Новотошківкою

 

Українські бійці в бою на Луганському напрямку захопили чергові докази російської присутності на Донбасі.
Про це інформує прес-центр штабу АТО.

“В ході бойового зіткнення, яке сталося 27 липня, з ворожою ДРГ, українські бійці захопили трофейну зброю та засоби зв’язку”, – сказано в повідомленні прес-центру у “Фейсбуці”.

На долучених фото – ручний протитанковий гранатомет РПГ-7В, кулемет Калашникова, аналогова радіостанція “Motorola”.

На патронній коробці ПК – літери 1 МБС 3 МСР ЯА 745.

За твердженням штабу, російське походження цієї зброї та оснащення “доводить факти постачання зброї та участі регулярних частин ЗС РФ у війні проти України”. 

27 липня о 7:40 ранку бойовики відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у напрямку позицій захисників смт Новотошківське.

“Через п’ять хвилин українські військові помітили висування ДРГ бойовиків чисельністю до 10 осіб у напрямку українського опорного пункту. Терміново було прийнято рішення на відкриття вогню на ураження. Внаслідок скоординованих дій наших військових ворог відступив уже за 15 хвилин, лишивши на полі бою ручний протитанковий гранатомет, кулемет, а також радіостанцію. Втрати противника склали: 1 вбитий та 1 поранений. На жаль, у ході бойового зіткнення двоє українських бійців тоді було поранено”, – зазначили у штабі.

Читайте також:
Руслан, Ілля, Роман. Обличчя бійців 58-ї бригади,
загиблих від стрибаючої міни під Новотошківкою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна