Порошенко нагородив пілота, який посадив розбитий градом літак

 

Президент Петро Порошенко підписав указ про нагородження орденом “За мужність” ІІІ ступеня українського льотчика Олександра Акопова, який виконав посадку аварійного пасажирського лайнера в Стамбулі.

Про це в суботу, 29 липня, повідомила прес-служба президента.

Порошенко сам зателефонував Акопову і подякував пілоту за його вчинок.

“Завдяки Вашому надвисокому професіоналізму та Вашій нечуваній витримці 121 пасажир та 6 членів екіпажу відтепер можуть святкувати свій другий день народження. Україна пишається такими своїми синами”, – зазначив президент під час розмови.

Петро Порошенко також пообіцяв особисто вручити пілоту турецької авіакомпанії орден під час його перебування в середині серпня в Україні.

У свою чергу Олександр Акопов розповів президентові подробиці інциденту. За словами льотчика, незважаючи на пережиту надзвичайну ситуацію, він перебуває в хорошому настрої і готовий далі виконувати свої обов’язки.

Як повідомляла “Новинарня“, 27 липня о 18:10 літак Airbus A320 турецької Atlasglobal, пілотований українськими льотчиками, здійснив у Стамбулі екстрену посадку, попри розбите градом скло і кабіну.
Як пояснив пілот Олександр Акопов, на висоті 4 тисячі футів літак потрапив у грозу. Величезний град розбив носову частину літака і скло в кокпіті. Акопов повернувся в аеропорт імені Кемаля Ататюрка і здійснив посадку з креном, спостерігаючи злітно-посадкову смугу через бокове скло.
Після цього екіпаж та пасажири пересіли в інший лайнер і виконали належний маршрут на Північний Кіпр (а/п Ерджан).

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна