Сенат США проголосував проти часткової відмови від Obamacare

 

Американські сенатори проголосували проти часткової відмови від реформи охорони здоров’я Obamacare.

За результатами голосування 27 липня, 49 сенаторів висловилися за відмову, а 51 – проти.

Вирішальну роль зіграли троє сенаторів-республіканців, які разом з демократами виступили проти навіть такого “урізаного” варіанта скасування реформи. Одним із цих сенаторів став Джон Маккейн, який проходить лікування від раку і повернувся до Вашингтона спеціально для участі в голосуванні по ряду ключових тем.

“Ясно, що такий розвиток подій не може не засмучувати”, – сказав лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл.

Спікер Палати представників Пол Райан висловив готовність шукати із сенаторами компромісний варіант реформи системи охорони здоров’я.

Скасування Obamacare і заміна її на іншу реформу систему охорони здоров’я була однією з ключових передвиборних обіцянок президента США Дональда Трампа.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.