АТО: ситуація без загострення, хоча міномети працюють. ОНОВЛЕНО

 

За минулу добу, 25 липня, незаконні збройні формування на сході 22 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Про це повідомляє у ранковому зведенні прес-центр штабу АТО.

Про втрати ЗСУ у звіті не йдеться.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив на денному брифінгу речник МОУ Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, один військовослужбовець отримав поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої. “Інцидент стався у Попаснянському районі на Луганському напрямку”, – зазначив полковник Лисенко.

“Наприкінці минулої доби ситуація в зоні проведення АТО залишалась стабільно-контрольованою, без тенденції до загострення. Російсько-терористичні угруповання продовжували порушувати мирні домовленості обстрілюючи сили АТО здебільшого зі стрілецької зброї і гранатометів. У свою чергу, наші військові, оперативно оцінюючи ступінь загрози відкривали жорсткий вогонь у відповідь”, – сказано в повідомленні прес-центру штабу АТО.

З 18-ї години і до опівночі найбільша кількість обстрілів зафіксована на Луганському напрямку. Противник застосовував стрілецьку зброю і гранатомети і по українських укріпленнях неподалік Станиці Луганської, Троїцького та Кримського. По селищу Новозванівка бандформування двічі вели вогонь з озброєння БМП і мінометів калібру 82 мм. А близько 23-ї години ворожий міномет калібру 120 мм працював у районі Новотошківського.

На Донецькому напрямку наприкінці доби бойовики двічі вели вогонь зі стрілецької зброї по шахті “Бутівка”, з гранатометів по – Луганському і Кам’янці. А майже опівночі випустили 19 мін калібру 82 міліметри по українських захисниках неподалік селища Піски.

На Маріупольському напрямку злочинці з танка били по опорному пункту сил АТО під Красногорівкою.

Нагадаємо, удень 25 липня противник під вогневим прикриттям наступав на Катеринівку, бій тривав годину.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна