У “Борисполі” затримали бойовика “ДНР”

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали в міжнародному аеропорту “Бориспіль” бойовика терористичного угруповання “Оплот” (“ДНР”).

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що рейсом з однієї з країн Закавказзя в Україну планує повернутися уродженець Донеччини, який брав активну участь у незаконних збройних формуваннях так званої “ДНР”.

Під час огляду багажу та особистих речей одного з пасажирів оперативники спецслужби виявили військовий квиток фейкових “збройних сил ДНР”, виданий у травні 2015 року.

Як видно з фото, затриманий народився 9 травня 1987 року в Ждановці Донецької області.
Освіта-  неповна середня, цивільних спеціальностей немає.

Затриманий підтвердив правоохоронцям, що проходив службу в різних незаконних формуваннях бойовиків, у тому числі в терористичному угрупованні “Оплот”.

СБ України перевіряє інформацію щодо цілей повернення бойовика в Україну.

“…За оперативними даними, він, можливо, прибув для підготовки диверсійних актів у мирних регіонах країни”, – ідеться в повідомленні спецслужби.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності”).

Читайте також:
Бразилець Рафаел Лусваргі: воював за “ДНР”
і Росію від Дубліна до Сіетла, затриманий у “Борисполі”. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна