Доба АТО: 18 обстрілів, без втрат

 

Минула доба, 22 липня, не стала повністю спокійною. Якщо з опівночі до 18-ї години у зоні АТО спостерігалось відносне затишшя (лише три обстріли по всій лінії розмежування), то у вечірній час бойовики знову активізували вогневі провокації.

“Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 18 разів порушили перемир’я. У найбільш гострих ситуаціях, сили АТО відкривали вогонь у відповідь із великокаліберних кулеметів та гранатометів”, – повідомляє прес-центр штабу АТО.

При цьому про втрати з українського боку не йдеться.

Після 18-ї години на Луганському напрямку зі стрілецької зброї і гранатометів бойовики обстріляли українські позиції в районі населених пунктів Новозванівка, Жовте, Новотошківське, Кримське.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування приблизно о 20:00 і 21:30 били з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів по опорних пунктах сил АТО неподалік Авдіївки. Щільним вогнем у відповідь наші бійці змусили противника припинити обстріли.
Крім того, бандформування застосували гранатомети в районі шахти “Бутівка”, а по позиціях ЗСУ біля смт Луганське працювала ворожа БМП.

На Маріупольському напрямку близько 20-ї та 22-ї години під ворожий мінометний вогонь потрапили позиції сил АТО у Красногорівці.

До 18:00 бойовики (вночі) неприцiльно були обстріляні позиції ЗСУ в околицях Кримського і Широкино. Вдень обстрілювали околиці селища Донець з гранатомета.

“Відносне затишшя в зоні АТО, перш за все, пов’язано з адекватними та асиметричними діями українських воїнів на попередні вогневі провокації. За минулі дні ворог зрозумів – сили АТО не тільки тримають міцну оборону, а й здатні змусити противника дорого заплатити за порушення миру”, – ішлося у вечірньому повідомленні.

Читайте також про добу 21 липня:
Доба АТО: менше обстрілів, але загинув військовий,
у Мар’їнці поранені двоє дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна