Десятки тисяч людей на Луганщині залишились без води

 

У Луганській області понад 40 тисяч осіб залишилися без водопостачання.
Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз.

За його словами, в області склалася надзвичайна ситуація з енергозабезпеченням. “Унаслідок знеструмлення водоканалів без питної води залишились понад 40 тисяч осіб та 30 об’єктів соціальної інфраструктури, у т. ч. дитяча обласна лікарня”, – повідомив Гарбуз у “Фейсбуці”.

Питання роботи ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” вчергове виноситься на рівень Кабінету Міністрів, заявив голова ОДА-ВЦА.

Гарбуз нагадав, що з цього питання ще 6 червня відбулася нарада під головуванням віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, а завтра нараду проведе віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

“Протягом 2016-210 років до центральних органів влади було надіслано 65 листів від облдержадміністрації. Безперебійне енергопостачання на сьогодні залежить від стабілізації роботи «ЛЕО». Підприємство перебуває у критичному фінансово-економічному стані”, – наголосив Гарбуз.

Як відомо, “ЛЕО” постачає водою території по обидва боки лінії розмежування.

Читайте також:
Луганщина стала заручницею однієї людини, – Тука

Лисичанськ уже майже тиждень без води через борги перед енергетиками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна