Не просто алкоголізм. Доній про “Малоросію з Донецька”: Це план Кремля для перетворення України на конфедеративну державу

 

Олександр Доній
політик, політолог, громадський діяч, народний депутат України VI-VII скликань, голова Мистецького об’єднання «Остання барикада»

(FB)

У чому небезпека заяви Захарченка про так звану “Малоросію”?

Український сегмент інтернету потішається над керівником так званої “ДНР”, зводячи заяву до “алкоголізму”, “незнання історії” тощо.

Та раджу прочитати заяву (яку в так званій ДНР називають “конституційним актом”), щоб подивитися, що вона зроблена в руслі нинішньої політики Кремля, яка містить далекосяжні плани по подальшому ослабленню України.

Ті, хто потішаються з заяви Захарченка, вчепилися за назву “Малоросія”. А ви спробуйте абстрагуватися від назви. Зрештою, через пошуковик ви зможете віднайти останнім часом і кількох українських політиків та громадських діячів, які пропонують перейменувати Україну на “Україну-Русь”(і мова йде не про діячів з проросійського табору, а, як це не дивно, з патріотичного). Ще раз -абстрагуйтеся від назви.

І що тоді ви побачите?

План Кремля по перетворенню України на конфедеративну державу з включенням туди так званих ДНР та ЛНР.
План, який й так поступово втілювався в життя через так звані “мінські переговори”.

Тепер має наступити нова стадія. Для цього так звані ДНР й ЛНР повинні відмовитися від орієнтації на вступ до Росії та від орієнтації на окремішне існування, натомість взяти курс на об’єднання з рештою України (звісно, на своїх умовах).

І що ми бачимо в так званому “конституційному акті” про “Малоросію”, якщо його проаналізувати?

1. Так звана ДНР відмовляється від входження до Росії як своєї мети.
Інтеграція з Росією – лише в стилі Білорусі (“курс на присоединение к Союзному государству России и Белоруссии, при сохранении независимости и суверенитета”).

2. Так звана ДНР відмовляється від існування в нинішньому територіальному вигляді.

3. Так звана ДНР бачить себе в територіальній цілісності з рештою українських територій (з підкресленням – без Криму).
“Мы, представители регионов бывшей Украины, за исключением Крыма, заявляем об учреждении нового государства, которое является преемником Украины”.

4. Так звана ДНР бачить таке об’єднання з рештою українських земель на власних ідеологічних засадах.

Заява про “Малоросію” – не для населення України. Заява про “Малоросію” – для населення так званих ДНР і ЛНР. Адже насьогодні не всі в так званих ДНР-ЛНР (та й в Росії) готові сприйняти ідею, що Донецьк і Луганськ житимуть в одній державі з рештою українських земель.

Це почалося ідеологічне промивання голів на цих територіях, щоб обґрунтувати (пояснити) план Путіна по конфедералізації України з включенням туди так званих ДНР-ЛНР – якщо, звісно, цей план втілиться.

Тож не зводьте все до “алкоголізму”. Проти України розігрують довгострокову шахову партію. І той, хто не намагається прорахувати чужі ходи, має всі шанси помилитися у своїх ходах…

Читайте також:
Створення в Донецьку “Малоросії” прокоментували
Порошенко, Муженко, Турчинов і представники в ТКГ. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна