З початку року на контракт до ЗСУ прийшло майже 20 тисяч осіб

 

З початку 2017 року до середини липня на контракт до Збройних сил України залучено трохи менше 20 тисяч осіб.
Про це на запит “Новинарні” повідомили в Генштабі ЗСУ.

“…З початку 2017 року на військову службу за контрактом прийнято 19,6 тис. осіб, з них 1,3 тис. офіцерів”, – ідеться в листі Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, підготовленому за даними структурних підрозділів Генерального штабу Збройних сил України.

У штабі зазначили, що “при цьому забезпечено пріоритетне комплектування бойових посад та спеціальностей (членів екіпажів бойових машин піхоти, бронетранспортерів, танків, артилерійських розрахунків тощо)”.

“З початку року з військової служби звільнено близько 8% військовослужбовців за контрактом”, – повідомили також в ГШ у відповідь на запит “Новинарні“.

У листі не вказана дата відповіді, але наше видання отримало його електронною поштою 13 липня 2017 року.

Як відомо, в 2016 році дані щодо прийому військовослужбовців на контракт до ЗСУ озвучувалися на регулярних брифінгах речників Міноборони.
З нового року оборонне відомство не надає таку інформацію на брифінгу.

Як писала “Новинарня“, торік до Збройних сил залучалося в середньому 5,75 тисячі контрактників за місяць (загалом за рік – 69 тисяч).
Тепер щомісяця на контракт приходять близько 2,8 тисячі осіб.

Таким чином, обсяги набору на контракт у 2017 році вдвічі нижчі, ніж у 2016-му.

На прямій телефонній лінії Кабміну 16 травня  держсекретар Міноборони Олександр Дублян повідомляв, що на той час контракт із ЗСУ уклало близько 13 тисяч військовослужбовців, із яких майже 900 офіцерів.

підготували: Дмитро Лиховій, Олена Максименко

Читайте також:
На які виплати має право військовослужбовець
після закінчення контракту із ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна