Дейдей визнав, що в нього легке поранення, і попросив не чіпати

 

Депутат ВР від фракції “Народний фронт” Євген Дейдей, який зазнав поранення під час перебування в зоні АТО 14 липня, заявив, що поранення було легке.
Про це він повідомив 15 липня на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За словами нардепа, про отримане поранення він не писав раніше, “бо розумів, що почнеться бруд”.

Дейдей підкреслив, що він потрібен у зоні АТО.

“Я не хочу давати коментарів, не хочу комусь щось доводити, не хочу брати участь у цирку, який влаштували з того, що сталося. Не прошу мене підтримувати, не прошу захищати, прошу залишити мене і мою сім’ю  у спокої… Мені не відірвало півноги, не контузило, не вбило – це легке поранення”, – зазначив Дейдей.

“Повторюсь – від***ся”, – написав він, маючи на увазі, що коментатори поранення втручаються в його особисте життя.

При цьому він поширив свій коментар на більшу аудиторію, тегнувши в дописі додатково 23 людей, зокрема главу МВС Арсена Авакова.

 

Депутат також оприлюднив уривок відео перев’язки своєї правої ноги.

Нагадаємо, про “неважке” поранення нардепа Дейдея в Авдіївці під час обстрілу в п’ятницю повідомила прес-секретар Генпрокуратури Лариса Сарган.

Нардеп РПЛ Ігор Мосійчук натомість писав про потребу переливання крові, поранення “середньої тяжкості” та транспортування Дейдея гелікоптером у Дніпро.

Кримінальне правопорушення за фактом поранення нардепа попередньо кваліфіковано за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) КК України.

При цьому, за даними штабу АТО і поліції, в час, коли Дейдей заявив про поранення, не було зафіксовано жодних обстрілів ані в районі “промзони” Авдіївки, ані в житлових кварталах.

Читайте також:
ЗМІ з’ясували, що заява про “бойове” поранення нардепа Дейдея
не відповідає дійсності. ФОТО

Як повідомляла “Новинарня“, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Євгена Дейдея, в діях якого вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн. грн. (ч. 3 ст. 168-2 Кримінального кодексу).
3 липня Регламентний комітет ВР не підтримав подання щодо Дейдея, заявивши, що вважає його необґрунтованим.
11 липня Рада відмовилася дати згоду на позбавлення Дейдея депутатської недоторканності.

Антикорупційні органи звинувачують Дейдея в тому, що він спробував приховати купівлю квартири і двох авто Audi Q7 за незрозуміло де взяті гроші.
Для цього він оформив на дружину Інгу Дейдей “кредит”, взятий в Ігоря Лінчевського, помічника свого однопартійця Дениса Дзензерського.

Читайте також:
Поданням про збагачення ГПУ прикривала нардепа Дейдея,
засудженого раніше за розбій, – Луценко

29-річний одесит Євген Дейдей, уродженець Рені – учасник АТО (до осені 2014 року), надалі – координатор батальйону патрульної служби міліції спеціального призначення “Київ-1” ГУ МВС у столиці.
Кавалер ордена “За мужність” III ступеня (серпень 2014). Нагороджений главою МВС пістолетом “Глок 17” (березень 2015).

10 вересня 2014 року на з’їзді партії “Народний фронт” разом із іншими командирами добровольчих батальйонів був включений до військової ради “НФ”.
32-й номер партсписку. Член МДО “Депутатський контроль”.

За даними деяких ЗМІ, до депутатства Дейдей мав непогашену чи незняту судимість. У 2011 році він нібито був притягнутий до кримінальної відповідальності як співучасник трьох групових розбійних нападів на громадян Одеси і засуджений Суворовським районним судом м. Одеса, але натомість завдяки зв’язкам батька – екс-депутата Ренійської міськради від “Нашої України” – став слідчим РВ міліції Суворовського району.

Як заявляє нардеп Ігор Луценко, Євген Дейдей отримав 5 років позбавлення волі з іспитовим строком у 3 роки. Але він не виконав покладених на нього судом обов’язків і з 2013 року “переховується від органів кримінально-виконавчої системи”; нардепа покриває однопартієць, глава МВС Арсен Аваков.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.