АТО: за добу 29 обстрілів, двоє бійців поранені

 

“Минула доба на Донбасі знову була неспокійною. Ввечері і вночі незаконні збройні формування посилили обстріли наших позицій на Донецькому та Маріупольському напрямках”, – повідомляє прес-центр штабу АТО.

Загалом за минулу добу, 13 липня, противник 29 разів порушив перемир’я на Донбасі, йдеться у зведенні. Двоє бійців зазнали поранень внаслідок обстрілів.

“Близько 20-ї та 21-ї години бойовики з гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї вели вогонь по Водяному, Павлополю, Широкиному, Гнутовому. У цей же час злочинці з 82-міліметрових мінометів били по Новомихайлівці.
Крім того, з 9-ї і до 10-ї вечора наші опорні пункти поблизу Мар’їнки, обстрілювали з озброєння БМП, гранатометів та мінометів. Внаслідок цих вогневих провокацій двоє українських військових отримали осколкові поранення”, – повідомляє штаб про події на Маріупольському напрямку.

На Донецькому напрямку, біля Авдіївки, починаючи з 21-ї години і майже до 23-ї бандформування зі сторони Спартака. Ясинуватої, Мінерального п’ять разів відкривали вогонь з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також обстріл позицій ЗСУ зафіксований в районі шахти “Бутівка”.

На Луганському напрямку після 19-ї години під ворожим вогнем опинились селища Станиця Луганська, Новоолександрівка та Новотошківське.

Читайте також:
За стандартами НАТО в ЗСУ підготовлено 28 бойових підрозділів, – Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна