Парламент зняв недоторканність із Полякова й Розенблата

 

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Максима Полякова (“Народний фронт”) та Борислава Розенблата (БПП).

Відповідне рішення щодо Полякова підтримали 250 парламентаріїв.

За зняття недоторканності з Розенблата проголосували 296 його колег.

Водночас депутати не дали згоди на їх затримання чи арешт – в обох випадках відповідні пропозиції підтримали менше 200 народних обранців при необхідних мінімум 226.

Під час голосування за подання ГПУ на нардепів під будівлею Верховної Ради відбувалася акція з вимогою зняти з них недоторканність.

Активісти під прапорами різних сил (“Самопоміч”, “Свобода”, “Рух нових сил”) били по металевих діжках, а представника “Азову” ще й почали палити фаєри.

Фото: Роман Кравець/УП

Як повідомляла “Новинарня“, 6 липня Регламентний комітет Верховної Ради визнав недостатньо необґрунтованими подання Генеральної прокуратури на нардепа Максима Полякова і спрямував їх на розгляд парламенту.

Полякова підозрюють в отриманні хабара в розмірі 7500 доларів і зловживанні службовим становищем.

10 липня було оприлюднене фото, на якому в.о. голови регламентного комітету Павло Пинзеник, який також представляє фракцію “Народний фронт”, вечеряє з Поляковим у ресторані.

Натомість нардеп Розенблат став єдиним із п’яти парламентаріїв, щодо яких Генпрокуратура внесла подання, на арешт і зняття недоторканності з якого дав згоду Регламентний комітет.

Після цього фракція БПП виключила нардепа зі свого складу.

Перед голосуванням Розенблат закликав народних депутатів підтримати зняття з нього недоторканності.

Антикорупційні органи звинувачують Розенблата в тому, що він, так само, як і Максим Поляков, вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

Як писала “Новинарня“, 19 червня НАБУ і САП затримали помічників народних депутатів за підозрою в отриманні 200 тисяч доларів хабара для передачі Розенблату і Полякову.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна