У екс-заступника глави АП часів Януковича знайшли майже $1,2 млн. готівкою, “світить” два роки

 

У колишнього заступника голови адміністрації президента Януковича Юрія Чмиря під час обшуків знайшли 1,180 млн. доларів готівкою, при тому що він декларував лише 572 тисячі. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

“В результаті перевірки інформації ЗМІ про незаконне збагачення Ю. Чмиря – колишнього голови Сумської ОДА та екс-заступника адміністрації президента Януковича – слідчі ГПУ виявили не тільки 14 київських квартир у доньки екс-високопосадовця, але й значні кошти, не відображені у е-декларації.
Під час обшуків двох банківських скриньок Чмиря замість задекларованих ним 572 тис. дол. знайшли 1 млн. 180 [тис. дол.]“, – написав Луценко у “Фейсбуці”.

За його словами, такі дії підпадають під ознаки статті 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України та передбачають до двох років позбавлення волі.

Як відомо, екс-президент Віктор Янукович призначив Юрія Чмиря на посаду заступника глави АП з гуманітарних питань у грудні 2013 року. До цього Чмирь із квітня 2010 року був головою Сумської обласної державної адміністрації, перед тим – народним депутатом України V-VI скликань.

Генеральна прокуратура підозрює Юрія Чмиря також у причетності до організації силового розгону активістів Євромайдану в 2014 році.

Зараз Чмирь є депутатом Сумської міськради від партії “Відродження”.

Читайте також:
Регламентний комітет ВР не погодив подання на зняття імунітету
з депутата Дейдея. Луценко обурився через “кактуси”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна