Трамп і Меркель у Гамбурзі обговорили Україну

 

Президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили низку питань, у тому числі проблему КНДР, Близький Схід, Україну, а також саміт “Великої двадцятки”.

Про це повідомляє “Голос Америки” з посиланням на представника уряду ФРН Штеффена Зайберта.

Зустріч двох лідерів відбулася в Гамбурзі напередодні саміту G20, який відбудеться 7-8 липня.

Трамп і Меркель також обмінялися критичними зауваженнями. Канцлер ФРН, зокрема, заявила, що Європа більше не може повністю покладатися на США як на партнера на світовій арені, в той час як Трамп просуває свою політику «Америка понад усе».

При цьому вона додала, що Німеччина та Китай можуть працювати разом над вирішенням світових проблем.

Трамп, зі свого боку, критично відгукнувся про зусилля Меркель щодо розширення програми прийому іммігрантів у Німеччині. Сам він захищає своє рішення обмежити імміграцію з шести країн із переважно мусульманським населенням, покликане запобігти можливим терактам.

У ході спільної прес-конференції Трамп зазначив, що у них із Меркель є щось спільне, очевидно, відсилаючи до своїх непідтверджених заяв про те, що екс-президент Барак Обама прослуховував його під час передвиборної кампанії.

Канцлер свого часу була глибоко обурена, виявивши, що США за адміністрації Обами прослуховували її телефонні розмови. Однак Меркель не посміхнулася у відповідь на спробу Трампа пожартувати на тему прослуховування.

Двоє лідерів зустрілися особисто вже вдруге: в березні Меркель відвідала Білий дім.

А в другій половині 7 липня, у перший день саміту G20, запланована зустріч Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним. Попередньо на бесіду відведено близько години.

Читайте також:

Трамп у Польщі закликав Росію припинити дестабілізувати Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна