Український політв’язень в РФ Артур Панов оголосив нове голодування

 

Громадянин України Артур Панов, якого в Росії обвинувачують у підготовці теракту в Ростові-на-Дону, оголосив голодування. Під час засідання суду він сказав, що голодує з 25 червня і його вимога – екстрадиція до України, повідомляє ТСН з посиланням на “Кавказский узел”.

Журналісти вказують на те, що політв’язень також вимагав допустити до слідчого ізолятора незалежну комісію лікарів. Панов сказав, що голодуватиме “до перемоги”.

Відомо, що Панов оголошував голодування вже кілька разів, зокрема в травні, і після останнього втратив свідомість у судовій залі.

Як писала “Новинарня“, уродженець Краснодона (нова назва – Сорокине) Луганської області Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області. За версією російської влади, молодий чоловік під виглядом біженця перетнув українсько-російський кордон нібито для здійснення теракту на території Росії.
На момент затримання Панову не було й 18 років (нар. 24 лютого 1998 року).
Як відомо, Артур був учасником Революції Гідності, під час АТО у 2014 році повідомляв українським військовослужбовцям про місця дислокації проросійських бойовиків і їх техніки, активно співпрацював з українськими журналістами.

14 лютого в суді у Ростові-на-Дону розпочався судовий процес у його справі. Панов своєї провини не визнає.

Російське видання “Фонтанка” повідомляло, ніби Артур Панов помер у СІЗО через серцеву недостатність. Інформацію спростували.
Заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко припустила, що це зробили, аби суд над Пановим відбувався “у тиші”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна