У Франції з’явилося “консульство ДНР”

 

Регіональний французький політик Юбер Файяр, який є керівником осередку партії “Національний центр незалежників і селян” у департаменті Буш-дю-Рон, проголосив себе “почесним консулом Донецької народної республіки” у Франції.
Як передає “Новинарня“, це випливає зі сторінки Файяра у “Фейсбуці”.

Також він відкрив у соцмережі сторінку Centre de la représentation de la République de Donetsk en France – “Центр представництва Донецької республіки у Франції”.

Напередодні Юбер Файяр (Hubert Fayard) у складі групи французьких політиків місцевого рівня в порушення українського міграційного законодавства побував у Донецьку, заїхавши на територію ОРДЛО транзитом через Москву.

За результатами зустрічей 30 червня так зване “міністерство закордонних справ ДНР” оголосило про підписання “протоколу про співробітництво в галузі культури, інформаційних та міжнародних зв’язків” із делегацією з Франції.

З боку французів підпис поставив згаданий Юбер Файяр, колишній регіональний радник Провансу.
До складу делегації також увійшли Крістіана Пюжоль (Christiane Pujol) – радник керівництва Буш-дю-Рон, член постійної комісії ради департаменту від партії “Повстань, Франціє!”; Крістіан Бореллі (Christian Borelli) – член муніципальної ради комуни Вітроль, представник партії “Республіканці” (Les Républicaines).

Юбер Файяр підписує “протокол із МЗС ДНР”. Кадр відео

“Під час спільної заяви про підписання протоколу було оголошено про відкриття в місті Марсель (Франція) найближчим часом представництва “ДНР”, яке має очолити Жераль-Юбер Файяр. Акцент робиться на тому, що це буде представництво в державі-гаранті Мінських угод. При цьому зазначено, що всі дозволи від французької влади нібито вже отримані, але точна дата відкриття не розголошується”, – повідомляє група “Інформаційний спротив”.

Як зазначає “ІС”, Юбер Файяр, 18.08.1958 р.н., житель міста Екс-ан-Прованс, в сервісі LinkedIn підписаний зокрема в групу “Робота в Росії”.

Буш-дю-Рон з центром у Марселі – один із департаментів регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег.

У коментарях в соцмережі Файяр пише, що був на Майдані в 2014 році і бачив на будівлі [КМДА] на Хрещатику “великий портрет фюрера”, що спонукало його до підтримки Росії й сепаратистів Донбасу у протистоянні з українською владою.

Як випливає з ФБ-сторінки Файяра, перед візитом на Донбас їхня група побувала в Москві у Держдумі РФ, де зокрема мала зустріч із колишнім окупаційним прокурором Криму Наталією Поклонською, яка незаконно обрана в парламент РФ та обіймає посаду заступника голови комітету ДД з безпеки і протидії корупції.

Нагадаємо, раніше суд у Чехії ліквідував так зване “посольство ДНР”.

Читайте також:
Група французьких депутатів попрямували через Москву в “ДНР”,
щоб підтримати російську армію

Посол в Італії: “Представництво ДНР” у Турині
– провокація проросійських сил, що не має легальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна