Правляча коаліція в Румунії змінила прем’єр-міністра

Президент Румунії Клаус Йоганніс призначив колишнього міністра економіки Міхая Тудосе новим прем’єр-міністром країни.
Про це глава держави заявив за підсумками консультацій з представниками правлячої Соціал-демократичної коаліції, передає “Укрінформ“.

“Нам необхідно якомога швидше подолати цю політичну кризу, який завдає серйозної шкоди економіці Румунії та її іміджу на міжнародній арені. Призначаю прем’єр-міністром Румунії пана Міхая Тудосе, якому протягом тижня належить представити склад нового уряду”, – заявив Йоганніс.

Президент закликав політичні партії не відкладати питання про затвердження нового уряду, оскільки за минулий період накопичилося багато економічних проблем, що вимагають негайних рішень уряду.

У 2014-2015 роках Міхай Тудосе обіймав посаду міністра економіки Румунії в уряді під керівництвом Віктора Понта.

Тудосе змінить на посту глави уряду соціал-демократа Соріна Гриндяну, якому 21 червня парламент оголосив вотум недовіри. Роботу його кабінету коаліція визнала незадовільною.

Це був перший в історії сучасної Румунії випадок, коли правляча коаліція відправила у відставку власний уряд.

Кандидатуру Тудосе замість нього  запропонували представники парламентської коаліції, до складу якої входять соціал-демократи та Альянс лібералів і демократів.
Їхня коаліція має в парламенті майже 250 голосів (із 466 депутатів обох палат парламенту).

Уряд Гріндяну було затверджено на початку 2017 року за підсумками грудневих парламентських виборів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.