Перший день “хлібного перемир’я”: загинули двоє розвідників із 8-го полку ССО. ІМЕНА, ФОТО

 

Протягом першого дня так званого “хлібного перемир’я” в ході бойових дій двоє військовослужбовців ЗС України загинули. Один воїн внаслідок ворожого обстрілу отримав поранення. Ще один боєць сил АТО зазнав бойової травми. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО станом на 18:00.

ОНОВЛЕНО. Штаб АТО не уточнив місця та конкрутні причини загибелі двох українських військових, а також їх імена.

Але на сайті Красилівської міської ради повідомили, що на Донбасі загинув уродженець села Заслучне Олексій Васильович Іщук 1990 року народження. Разом з ним загинув його побратим зі Стрия Василь Лаврись 1988 р.н. (ОНОВЛЕНО, спершу помилково вкзувалося прізвище Лавриш – “Н”).
Обидва вони служили у 8-му полку Сил спеціальних операцій.

У зв’язку зі смертю бійців у Красилові скасований концерт на честь Дня молоді.

З початку доби до 6-ї години вечора бойовики шість разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Втім, такі порушення зафіксовані лише на Донецькому та Луганському напрямках.

На Приморському напрямку окупанти зброї сьогодні не застосовували.

“Переважно бандити здійснювали обстріли ще до 8-ї години ранку”, – зазначили у штабі.

На Донецькому напрямку вночі бойовики обстріляли один з опорних пунктів ЗСУ в південному передмісті Авдіївки зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. З такого ж озброєння, а також з протитанкових гранатометів, противник на світанку вів вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО поблизу Верхньоторецького.

Луганський напрямок: тут незаконні збройні формування ще на початку доби здійснили обстріл невисокої щільності в районі Катеринівки із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм.
Також вночі та вже на початку другої половини дня противник двічі з автоматичних станкових гранатометів обстріляв українських воїнів, котрі тримають оборону в районі Кримського. Крім того, ще зранку окупанти зі стрілецької зброї били по наших укріпленнях неподалік Троїцького.

Як інформувала “Новинарня“, ТКГ в Мінську домовилася про преемир’я на Донбасі з 24 червня – на час жнив.

Читайте також:
Перед початком “хлібного перемир’я” 93 омбр відбила атаку бойовиків
під Жолобком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна