Порошенко – Меттісу: Ми з американськими партнерами створили нові Збройні сили України

 

Президент України Петро Порошенко в ході візиту до Вашингтона 20 червня провів зустріч з міністром оборони США Джеймсом Меттісом.
Про це повідомляє прес-служба АП.

Порошенко та Меттіс обговорили ситуацію на Донбасі, що склалася внаслідок російської агресії. Було висловлено занепокоєння у зв’язку з постійними спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати процес мирного врегулювання.

“Глава держави висловив вдячність за рішучу і тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України з боку Сполучених Штатів Америки, а також відзначив важливість зміцнення трансатлантичної єдності та солідарності.
Петро Порошенко закликав до збереження єдиного міжнародного фронту у політиці санкцій проти РФ допоки не буде відновлено територіальну цілісність та суверенітет України, включно з Кримом”, – сказано в повідомленні.

Крім того, Порошенко висловив вдячність за важливу допомогу з боку США у питанні зміцнення обороноздатності України та стійкості Збройних сил України, а також за реабілітацію українських воїнів.

Джеймс Меттіс висловив повну підтримку Україні і підтримав збереження санкцій проти Росії як країни-агресора. Він наголосив на важливості дотримання зобов’язань щодо забезпечення міжнародного порядку, суверенітету, територіальної цілісності та свободи.

“Навіть перед обличчям загрози агресії, кібератак та іншого ваша країна демонструє стійку відданість і робить багато. США залишаються на позиціях підтримки України”, – заявив глава МО США.

Він відзначив значний прогрес, який здійснила Україна у сфері безпеки та оброни, а також роль у цьому начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка.

“Сторони обговорили пріоритетні кроки з метою зміцнення оборонного потенціалу України у рамках розвитку стратегічного партнерства зі США та поглиблення двосторонньої співпраці у царині оборони”, – зазначили в прес-службі Порошенка.

“Ми разом з нашими американськими партнерами створили нові Збройні сили України”, – підкреслив президент Порошенко, додавши, що “навіть в умовах агресії Україна продовжує розбудовувати свою армію”, і “українське військо набуло досвіду, яким ми можемо поділитись з нашими американськими партнерами”.

Президент підкреслив важливість розширення співпраці у сфері безпеки та зазначив, що Україні вдалося зберегти свою територіальні цілісність, незалежність та суверенітет завдяки в тому числі й співпраці зі Сполучениим Штатами, які є нашим стратегічним партнером.

Президент запросив міністра оборони США відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, перед тим у вівторок Петро Порошенко провів зустріч із Дональдом Трампом.

Читайте також:
Погана новина для Росії: міноборони США очолив Скажений Пес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.