‘Молода команда”. До Ради пішли подання на позбавлення недоторканності трьох нардепів

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що вчора направив до генерального прокурора Юрія Луценка подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олеся Довгого в рамках кримінального провадження щодо незаконного виділення ділянок в Києві у 2007-2009 роках.

Як передає УНІАН, про це Холодницький повідомив на спільному брифінгу з директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником 20 червня.

Також вчора, 19 червня, було підписане подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова. Спрямоване до ГПУ подання стосується розслідування факту отримання неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і здійснення інших дій, пов’язаних з видобутком бурштину.

«Щодо Довгого дійсно надійшло минулого тижня клопотання, і генеральним прокурором було визначено підслідність за кримінальним провадженням за НАБУ по факту виділення земельних ділянок в місті Києві в 2007-2009 роках. Це провадження розслідувала прокуратура міста Києва. Ми взяли до провадження, і вчора мною було підписано відповідне подання про зняття недоторканності (з Довгого), оскільки ми вважаємо, що доказів, зібраних для оголошення підозри, є достатньо для внесення вказаного подання», – заявив глава САП.

«Вчора це подання було підписано і направлене генпрокурору», – додав Холодницький.

Як відомо, Олесь Довгий – колишній секретар Київради з “молодої команди Черновецького” – представляє у ВР фракцію “Воля народу”, Борислав Розенблат – Блок Порошенка, Максим Поляков – “Народний фронт”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна