Масштабна пожежа в центрі Києва: навпроти ЦУМу вщент вигорів колишній гастроном

 

У Києві на вулиці Хрещатик кілька годин палала будівля, де раніше розміщувався Центральний гастроном.

За попередньою версією пожежників, виникнення вогню сталося через підпал, але остаточно це вирішать експерти, повідомляє УНІАН.

Пожежні підрозділи повністю ліквідували пожежу о 21:04.

“Пожежу загасили о 21:04, але наразі там перебувають наші підрозділи, що займаються проливкою згорілих внутрішніх конструкцій”, – зазначили в столичному управлінні ДСНС.

На запитання, в якому стані перебувають після пожежі зовнішні стіни, в ДСНС сказали, що цим з займатимуться експерти, але обвалень не передбачається. Водночас, за попередньою версією пожежників, виникнення вогню сталося через підпал.

Горіла будівля 1874 року. Як відомо, забудовники, які прагнуть звести в центральних районах столиці нові багатоповерхівки, часто вдаються до таких засобів, щоб знищити старі будинки, які є пам’ятками архітектури й не можуть  бути знесені.

Колишній Центральний гастроном зайнявся так швидко, бо збудований іще з дерев’яними перекриттями.

Через сильну пожежу довелося навіть евакуювати Печерський районний суд, який розташований у сусідньому будинку за адресою Хрещатик, 42-А (горів будинок на Хрещатику 40/1).

У гасінні пожежі було задіяно близько півтора десятка пожежних автомобілів.

Читайте також:

У Лук’янівському СІЗО сталася сильна пожежа. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна