Насірова можуть судити ще й у Британії, – посольство

 

Правоохоронні органи Великої Британії вивчать можливі факти порушення закону головою Державної фіскальної служби України Романом Насіровим, який має британський паспорт, та вирішать, чи має він постати перед британським судом.
Про це у спеціальній заяві 16 червня повідомляє посольство Сполученого Королівства в Україні.

“Ми глибоко стурбовані з приводу нещодавнього рішення Солом’янського районного суду м. Києва, де докази, надані Великою Британією в рамках справи проти Романа Насірова, були визнані неприйнятними та відхилені. На цьому етапі відповідні органи Великої Британії вивчать усі факти, щоб встановити, чи мали місце кримінальні правопорушення з боку громадянина Великої Британії, який може постати перед судом у Сполученому Королівстві”, – йдеться в повідомленні посольства.

Водночас у прес-службі дипмісії в коментарі “Українській правді” уточнили, що британська Національна агенція з боротьби зі злочинністю співпрацює з українськими органами слідства – НАБУ і САП – у справі Насірова, яка розслідується в Україні.

Відповідаючи на запитання, чи відкрита така справа у Великій Британії, у прес-службі відповіли: “Проводяться додаткові перевірки, вивчаються обставини і розглядаються можливості відкриття такої справи”.

Як повідомляла “Новинарня“, 8 березня Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із сізо після того, як його рідні внесли заставу.

Лондон підтвердив наявність у Насірова британського громадянства, хоча Насіров це заперечує.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна